12 Mart 2022 Cumartesi

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı un yinede kontrollü koyun

Üzeri için

  • Susam çörek otu

    Lokmalık Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder