19 Mart 2022 Cumartesi

Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi

 

Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin oda ısısında yumuşak olacak (125 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 su bardağı kadar ceviz

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 -4 damla limon suyu veya 1 dilim limon

    Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğutulur.
  • Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, irmik,, sıvı yağ ve yumurtaları (1 tanesinin sarısını koymuyoruz) ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kabartma tozunu ekleyin, azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. En son cevizi ilave edin ve yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, şekil veriyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.
  • Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kızaran tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Dinlenen şekerpareler yenmeye hazır. Afiyet olsun.
  • Not 1: Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şeker ve yağ ekleyerek karıştırmanız pişen şeker pareye berraklık ve parlaklık verecektir.

    Not 2: Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz « sekerpare « tarifini (tam ölçülü) yapılışını sayfamda videolu izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder