Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin oda ısısında yumuşak olacak (125 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
- 1 su bardağı irmik
- 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar ceviz
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3 -4 damla limon suyu veya 1 dilim limon
Original Pastane Usulü Sekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğutulur.
- Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, irmik,, sıvı yağ ve yumurtaları (1 tanesinin sarısını koymuyoruz) ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozunu ekleyin, azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. En son cevizi ilave edin ve yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, şekil veriyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Dinlenen şekerpareler yenmeye hazır. Afiyet olsun.
Not 1: Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şeker ve yağ ekleyerek karıştırmanız pişen şeker pareye berraklık ve parlaklık verecektir.
Not 2: Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz « sekerpare « tarifini (tam ölçülü) yapılışını sayfamda videolu izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder