Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 8-9 yemek kaşığı nişasta (kıvama göre değişebilir)
- Tuz, karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patates Kroket Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi haşlıyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan patatesler geniş bir kaba alalım güzelce ezelim üzerine nişasta ve baharatı ekleyip 5 dakika kadar yoğuralım.
- Daha sonra bezeler elde edelim elimizle uzun rulo şeklinde açalım.
- Bu rulolardan bıçak yardımıyla küçük parçalar elde edelim.
- Çatalla bu parçalara fotodaki gibi bastırıp şeklinin çıkmasını sağlayalım.
- Yağımızı kızdıralım.
- Daha sonra altını birazcık kapatalım benim ocağımın ayarı 1-9 ben 7 de kızarttım.
- Kroketlerimizi güzelce kızartalım. Ketçap mayonez ile servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder