8 Mart 2022 Salı

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi

 

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

İç harcı için

  • 700 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Püresi için

  • 6-7 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 7-8 adet çeri domates
  • 3 adet yeşil biber

Üzerine serpmek için

  • 100 gram kaşar peyniri

    Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesiyoruz tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra kağıt havlu ile kurulayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp 200 derece fırında 40-45 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Koymayı uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra salça tuz kara biber pul biber küçük küçük doğranmış kapya biber ve domatesleri ekleyip 5-6 dk daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  • Patlıcanların ortasını çatalla ezip kıymayı yerleştiriyoruz.
  • Püresi için patatesleri haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Uygun bir kaba alıyoruz güzelce ezip tereyağ, tuz ve süt ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Püre haline getiriyoruz.
  • Daha sonra sıkma torbasına alıp kıymanın üzerine sıkıyoruz.
  • Kenarlarına yeşil biber ve domates yerleştiriyoruz salça ve suyu karıştırıp sos haline getiriyoruz
  • Patlıcanların kenarından tepsiye döküyoruz.
  • En son üzerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder