Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
İç harcı için
- 700 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Püresi için
- 6-7 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 7-8 adet çeri domates
- 3 adet yeşil biber
Üzerine serpmek için
- 100 gram kaşar peyniri
Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesiyoruz tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra kağıt havlu ile kurulayıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp 200 derece fırında 40-45 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
- Koymayı uygun bir tencereye alıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra salça tuz kara biber pul biber küçük küçük doğranmış kapya biber ve domatesleri ekleyip 5-6 dk daha kavurup ocaktan alıyoruz.
- Patlıcanların ortasını çatalla ezip kıymayı yerleştiriyoruz.
- Püresi için patatesleri haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Uygun bir kaba alıyoruz güzelce ezip tereyağ, tuz ve süt ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Püre haline getiriyoruz.
- Daha sonra sıkma torbasına alıp kıymanın üzerine sıkıyoruz.
- Kenarlarına yeşil biber ve domates yerleştiriyoruz salça ve suyu karıştırıp sos haline getiriyoruz
- Patlıcanların kenarından tepsiye döküyoruz.
- En son üzerine kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder