24 Mart 2022 Perşembe

Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 adet patates
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 250 gram mantar
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için)
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeșil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı öncelikle patatesleri soyup, yıkayalım küp küp doğrayıp ufak bir kapta hașlayıp, süzelim.
  • Tavuk göğsünü kușbașı doğrayalım ardından pișireceğiniz kaba alın suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.
  • Ardından sıvı yağını ekleyip karıştırarak bir iki dakika kavuralım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Aynı şekilde biberleri halka halka dilimleyip, ekleyelim küp küp doğranmış domatesi ve baharatlarını temizlenip dilimlenmiş mantarımızı ekleyip 5-6 dk pişirelim.
  • Son olarak biber salçasını ekleyip bir iki tur döndürelim ve 1 çay bardağı suyunu ilave edip orta ateşte 15 dk pişirip, ocaktan alalım.
  • Hașlanmıș patateslerin üzerine tuz çok az karabiber bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çatalla veya eziciyle ezelim fırında pişireceğiniz kaba koyup, kaşıkla bastırarak üzerini düzleyelim.
  • Pişen tavuk soteyi patateslerin üzerine eșit bir şekilde yayalım son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpelim her yerine gelecek şekilde.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kașarlar eriyip, hafif kızarana kadar pişirelim sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder