13 Mart 2022 Pazar

Piliç Topkapı Tarifi

 

Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler

  • ️5 adet kemiği ayrılmış kalçalı tavuk budu

Butları marine için;

  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı karabiber

İç pilav için;

  • ️1 adet kuru soğan
  • ️1 su bardağı baldo pirinç
  • ️1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • ️1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı yenibahar
  • ️1 çay kaşığı kimyon

Piliç sos için;

  • ️1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı su

    Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı pirinçi sıcak su ekleyip yarım saat beklettim.
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümünü de ayrı bir kapta ıslatıp beklettim.
  • Tavuk butlarını kasapta kemiklerini ayırtıp hafifçe dövdürmüştüm.
  • Üzerine hafifçe marine olması için zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırıp fırçayla sürdüm. Hepsini üst üste açarak bir kaba koydum ağzını kapatıp iç pilavı yapana kadar beklettim.
  • Pilav için zeytinyağını pilav tencereme aldım üzerine dolma fıstığını ekleyip hafifçe pembeleştirdim.
  • Üzerine ince ince doğradığım kuru soğanı ekledim kavurmaya devam ettim.
  • Soğanda pembeleşince önceden ıslamış olduğum pirinçi yıkayıp ilave ettim.
  • Baharatlar ve kuş üzümünü de ekledikten sonra bir kaç tur daha pirinçle beraber kavurdum.
  • 1+1/2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu 5-6 dk. Çekene kadar beklettim. 10 dakika da dinlendirdim.
  • Dinlenen butları çukur bir komposto tabağına derileri ters tarafa gelecek şekilde açtım içine hazırladığım pilavdan 2-3 tepeleme yemek kaşığı kadar doldurdum.
  • Pilicin dışa taşan kısımlarını koyduğum pilavı kapatacak şekilde üstüne kapattım tabağı ters çevirip elimle dikkatli bir şekilde borcama yerleştirdim, fotoğraftaki gibi.
  • Fırına vermeden önce 1 tatlı kaşığı salça, 1/2 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı suyu iyice karıştırıp piliç topkapıların üzerine sürdüm.
  • Borcamın boşluk kalan kısımlarına da ayrıyetten yarım çay bardağı su döktüm ki piliçler suyunu verene kadar yanıp kötü bir görüntü almasın.
  • 190° ısınmış fırında 40-45 dk pişirdim ♨️♨️
  • Hârika bir akşam yemeği için mutlaka deneyin derim 🤤🤤🤤

    Öncesinde bir çorba ile tek başına bir öğün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder