Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün portakal
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin beyazı üzerine ayrılacak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un (Duruma göre ekle)
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Ceviz
Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir bütün 🍊 portakalımızı yıkayıp, kurulayalım, sonra küp küp kabukları ile beraber doğrayıp rondoya bırakalım.
- Üzerine bir su bardağı şekeri boşaltıp rondodan çekelim, bir yoğurma kabına rondodan çektiğimiz portakalı bırakalım üzerine iki yumurta birinin akını ayırarak ekleyelim.
- Sonra yumuşak margarini ve sıvı yağı kabartma tozunu ve nişastası ekleyip iyice macun kıvamında elimizle karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşacık portakallı kurabiye hamurumuzu yoğuralım, imkanınız varsa on dakika dinlendirin hamuru yoksa direkte kullanabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz kadar koparıp elimizle yuvarlayıp, hafif bastıralım, önce yumurta akına batıralım ve tepsiye kurabiyemizi bırakıp üzerine bütün veya yarım isteğinize göre birer adet ortasına ceviz batıralım. Tam bir tepsi ölçülü çıktı.
- 180 derece fırında pespembe pişirelim pişerken harika 🍊 portakal kokusu eve yayıldı tavsiye ederim çok bereketli ve lezzetli bir kurabiye oldu afiyet olsun birbirinden lezzetli özellikle yöresel lezzetler ve tatlar için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder