Şehriyeli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane büyük havuç
- Küçük kahve fincanı şehriye (isteğe bağlı)
- 3 tane kornişon turşu
- 1 kase süzme yoğurt
- Dereotu
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Mayonez (isteğe bağlı)
- Tuz
- Zeytinyağı
Şehriyeli Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havucu rendeleyip çok az zeytinyağı ile soteleyip soğuması için kaseye aldım.
- Aynı tavaya zeytinyağı ekleyip şehriyeyi hafif rengi dönene kadar kavurdum.
- Yarım su bardağı su ekleyip,suyunu çekene kadar pişirip ocaktan aldım.
- Pişen şehriyelerin üzerine tekrar yarım kahve fincanı soğuk su ilave edip, tavanın ağzını kapatıp dinlenmeye bıraktım. (salatanın içinde şehriyelerin tane tane olması için).
- Yoğurdu ,sarımsak,mayonez,karabiber tuz ile iyice karıştırdım.
- Rendelenmiş turşu,dereotu ve diğer malzemeleri yoğurt sosuyla harmanlayıp, salatamı tamamladım.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐.
Not; Şehriyeyi kavurarak hazırladım,arzu eden haşlama usulüde yapabilir,üzeri için ceviz içi,taze nane,baharat tamamen damak tadınıza kalmış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder