Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğsü ve kemiği çıkarılmış baget
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan(rendeleyip suyu eklenecek)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye yoğurt, soğan suyu, salça, sıvı yağ ,tuz ve baharatları koyup karıştıralım.
- Tavukları parçalara bölüp doğrayalım.
- Sosun içine ekleyip heryerini sosa bulayalım ve üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
- Sosunu iyice çeken tavukları yağlı kağıt üzerine yerleştirelim.
- Yağlı kağıt ile birlikte rulo şekli verelim.
- Daha sonra streç filmle hava almaması için sıkıca saralım.
- Derin dondurucuya koyalım.
- Dönerimizi pişireceğiniz zaman dondurucudan çıkarıp biraz bekletip ince dilimlere doğrayalım.
- Tavada ara ara karıştırarak pişirip servis edelim.
- Ben tırnak pide ile servis ettim sizede fikir olsun. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder