Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ, tereyağ ve salçayı güzelce kavuruyoruz.
- Bulgurları ilave edip tekrar kavuruyoruz .
- 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp (kısık) ayarda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra pilavı bir iki kez karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 10-15dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder