14 Mart 2022 Pazartesi

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

    Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ, tereyağ ve salçayı güzelce kavuruyoruz.
  • Bulgurları ilave edip tekrar kavuruyoruz .
  • 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp (kısık) ayarda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra pilavı bir iki kez karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 10-15dk dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder