Tel Şehriyeli Ezogelin Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Nane
- Pul biber
- 1,5 yemek kaşığı bulgur
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1,5 yemek kaşığı tel şehriye
- 5-6 su bardağı sıcak su + et suyu (Yarı yarıya)
Tel Şehriyeli Ezogelin Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye alınan zeytinyağında küçük küçük doğranan soğan güzelce kavrulur. Ardından un eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- Salçalar, tuz ve baharatlar eklendikten sonra yıkanan kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur ilave edilir, suyunu da ekledikten sonra pişmeye bırakılır.
- Altını kapatmadan yaklaşık 10 dakika kadar önce tel şehriye ilave edilir, karıştırılır.
- Pişen çorba limon sıkarak servis edilir. Çorbaya acı yakıştığı için pul biber miktarı arzuya göre arttırılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder