Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı dolu dolu irmik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 damla limon suyu (karbonatı aktifleştirmek için)
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İçi için;
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz süslemek için toz fıstık
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü buz gibi soğuk oması gerekiyor.
- Şerbet için tencereye şekeri ve suyu alalım ocakta kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca altını kısalım limonu ekleyelim ve mutlaka 15 dk kaynatalım kaynayınca soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı önce elimizle yoğuralım ardından irmiği ekleyelim vanilya ve kabartma tozu ekleyelim ayrı küçük bir kahveye karbonatı alalım ve 3 damla limon suyu sıkalım ve hamura ekleyelim ve karıştıralım ardından kontrollü un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim, dikkat edin fazla un eklemeyin.
- Tüm hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara bölelim ardından parçaları tek tek nihalenin üzerine alıp elimizle inceltip içine bolca iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- Tüm hamurları bu şekilde hazırlıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35 dk kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkması için 5 dk bekletip tamamen soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz
- 2 saat bekletip üzerine toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder