24 Mart 2022 Perşembe

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi

 

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı dolu dolu irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 damla limon suyu (karbonatı aktifleştirmek için)
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için;

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz süslemek için toz fıstık

    Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü buz gibi soğuk oması gerekiyor.
  • Şerbet için tencereye şekeri ve suyu alalım ocakta kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca altını kısalım limonu ekleyelim ve mutlaka 15 dk kaynatalım kaynayınca soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı önce elimizle yoğuralım ardından irmiği ekleyelim vanilya ve kabartma tozu ekleyelim ayrı küçük bir kahveye karbonatı alalım ve 3 damla limon suyu sıkalım ve hamura ekleyelim ve karıştıralım ardından kontrollü un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim, dikkat edin fazla un eklemeyin.
  • Tüm hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara bölelim ardından parçaları tek tek nihalenin üzerine alıp elimizle inceltip içine bolca iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  • Tüm hamurları bu şekilde hazırlıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35 dk kontrollü pişirelim.
  • Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkması için 5 dk bekletip tamamen soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz
  • 2 saat bekletip üzerine toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder