13 Nisan 2022 Çarşamba

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi

 

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz

Nohutlu pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı tavuk suyu ya da normal sıcak su
  • Tuz
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

    Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
  • Hazır olan tavukları düdüklü tencereye yerleştirip ortasına bir adet soğanı koyuyoruz.
  • Düdüklünün kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
  • Düdük sesi çıkınca ocağın altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu sırada pilav için ıslatılıp yıkanmış pirinci sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra nohutları ilave ediyoruz.
  • Bir tur karıştırıp suyunu ekliyoruz.
  • En son orta kısmına tereyağı bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavuklarla beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder