Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk pirzola
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Tuz
Nohutlu pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı tavuk suyu ya da normal sıcak su
- Tuz
- 1 kase haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
- Hazır olan tavukları düdüklü tencereye yerleştirip ortasına bir adet soğanı koyuyoruz.
- Düdüklünün kapağını kapatıp ocağa alıyoruz.
- Düdük sesi çıkınca ocağın altını kısıp yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada pilav için ıslatılıp yıkanmış pirinci sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından tuzunu atıp biraz daha kavurduktan sonra nohutları ilave ediyoruz.
- Bir tur karıştırıp suyunu ekliyoruz.
- En son orta kısmına tereyağı bırakıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen tavuklarla beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder