Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
25-26 kuru patlıcan için
İç malzemesi:
- 1 su bardağı pirinç
- 200 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
Pişerken:
- 1,5 – 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanan pirinç, doğranan maydanoz, soğan, sarımsak ve diğer malzemeler karıştırılır.
- 10 dakika kadar haşladığımız kuru patlıcanların içine ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
- Tencereye dizilir.
- Üzerine sıcak su, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave ettikten sonra üstüne bir ağırlık kapatılır.
- Ara ara suyunu kontrol ederek yaklaşık 35-40 dakika kısık ateşte pişen dolmalar, daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder