19 Nisan 2022 Salı

Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

 

Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

25-26 kuru patlıcan için

İç malzemesi:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Pişerken:

  • 1,5 – 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

    Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan pirinç, doğranan maydanoz, soğan, sarımsak ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • 10 dakika kadar haşladığımız kuru patlıcanların içine ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur.
  • Tencereye dizilir.
  • Üzerine sıcak su, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave ettikten sonra üstüne bir ağırlık kapatılır.
  • Ara ara suyunu kontrol ederek yaklaşık 35-40 dakika kısık ateşte pişen dolmalar, daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder