18 Nisan 2022 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Tavuk sote için

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 3-4 adet domates veya 1 su bardağı domates sosu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

Beşemal sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Fırında Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince ince yuvarlak dilimleyelim.
  • Üzerine baharatları ve yağı ekleyip karıştıralım.
  • Borcama hiç aralık kalmayacak şekilde dizelim.
  • 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Patatesi çatal ile ara ara kontrol edin.
  • Ayrı bir tavayı ocağa alıp ısıtalım.
  • Isınan tavaya kuşbaşı doğranmış tavukları atalım.
  • Orta ateşte ara ara karıştırarak tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  • Üzerine biberi ekleyip aynı şekilde diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyip bir iki tur çevirelim.
  • Domatesi ekleyip orta ateşte 1 – 2 dakika pişmeye bırakalım.
  • Doğradığımız mantarları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  • Mantarlar suyunu salıp küçülünce baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
  • Patatesleri fırından çıkarınca üzerine tavuklu harcı yayalım.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ alalım.
  • Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan unun üzerine sütü eklerken bir yandan da çırpıcıyla karıştıralım ki topak olmasın.
  • Karabiber ve tuz ilave edip kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  • Tavuklu harcın üzerine beşemal sosu yayalım.
  • En son kaşar peyniri rendeleyip 190 dereceli fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder