İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un
Dışını bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 .5 su bardağı su
- 4 damla limon
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için şekeri ve suyu tenceremize alalım, kaynatalım, kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon sıkıp 5-6 dakika daha kaynatalım şerbeti soğumaya alalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabımızda karıştıralım un ve kabartma tozunuda eleyerek ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur yapalım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle parmak şekli verip yassılaştıralım irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapalım şekil verdiğimiz hamurların ortalarına çizik atalım pisince kabarıp, açılacaklar.
- 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim, Üzerini kapatalım, istediğimiz gibi süsleyelim fındık fıstık hindistan cevizi deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder