16 Nisan 2022 Cumartesi

Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi

 

Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-5 4 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Arası için;

  • Ceviz

    Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye alarak orta ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde 20 dakika kaynatıyoruz. Hazır olan şerbetimizi soğumaya alıyoruz.
  • Hamur malzemelerini un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alarak elimizle yoğuruyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar alarak kalıbın üzerinden bastırarak cevizini koyup şeklini veriyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fanlı fırında 20 – 25 dakika arası tatlılarımızı pişiriyoruz.
  • Nar gibi kızaran tatlımızı fırından alıyoruz soğuk olan şerbetimizle buluşturuyoruz. Tatlımızı 10 dakika sonra kaşık yardımıyla ters çeviriyoruzki şerbetini çok iyi çeksin.
  • Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak dikkat ediyoruz.
  • Not: Unu kontrollü şekilde ilave edilecek unu bir anda boşaltmayın her un farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder