Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tane yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-5 4 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Arası için;
- Ceviz
Lezzetlimi Lezzetli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye alarak orta ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde 20 dakika kaynatıyoruz. Hazır olan şerbetimizi soğumaya alıyoruz.
- Hamur malzemelerini un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alarak elimizle yoğuruyoruz. Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden parçalar alarak kalıbın üzerinden bastırarak cevizini koyup şeklini veriyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fanlı fırında 20 – 25 dakika arası tatlılarımızı pişiriyoruz.
- Nar gibi kızaran tatlımızı fırından alıyoruz soğuk olan şerbetimizle buluşturuyoruz. Tatlımızı 10 dakika sonra kaşık yardımıyla ters çeviriyoruzki şerbetini çok iyi çeksin.
- Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak dikkat ediyoruz.
Not: Unu kontrollü şekilde ilave edilecek unu bir anda boşaltmayın her un farklılık gösterebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder