16 Nisan 2022 Cumartesi

Lokanta Usulü Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

    Lokanta Usulü Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
  • Küçük doğranmış biberleri ekleyip bir iki tur kavurarak salçayı ilave ediyoruz.
  • Salçayla da kavurduktan sonra domates sosu ve bulguru ekliyoruz.
  • Baharatları ve suyu ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen pilavımızı dinlendirip servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder