18 Nisan 2022 Pazartesi

Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tarifi

 

Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardak et suyu veya 1 knor bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardak sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)

Terbiyesi için :

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Sosu için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Patatesli Havuçlu Terbiyeli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup ocağa koyalım.
  • İncecik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave ederek kavuralım.
  • Renlelediğimiz havuç ve patatesi ilave ederek bir iki tur karıştırıp sıcak suyu ve et suyunu ilave ederek kapağını kapatıp orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
  • Bu arada terbiyesi için derin bir kaseye yumurta, un, yoğurt ve limon suyununu koyup çırpıcıyla iyice karıştıralım.
  • Sebzeleri pişen çorbamızı blendırdan geçirelim.
  • Terbiyemizin kesilmemesi için çorbamızdan bir kepçe koyarak ılıştırıp iyice karıştırarak, yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.
  • Tekrar ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıp 2-3 dakika sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım.
  • Sosu için tavamızda tereyağını eritelim, karabiber, pulbiber ve naneyi ilave ederek çorbamıza dökelim. Mutfağımız mis gibi koktu, çorba harika oldu afiyet olsun.
  • Not :Terbiyeli ve yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için tuzu çorbayı ocaktan alırken koyuyoruz.

    • Et suyu için ben marketten çorbalık tavuk alıp içine top karabiber, defne yaprağı ve soğan koyup kaynatıp süzerek bardaklara doldurup dondurucuda hazır ediyorum, pilav ve çorbalar için nefis oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder