Susamlı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- Susam
Susamlı Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Susamlı anne keki için ilk olarak karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım.
- Mikser yardımıyla yumurtalar beyazlaşıncaya kadar güzelce çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alalım. Şöyle bir karıştırdıktan sonra unu ilave edelim.
- Tekrar hamuru güzelce çırpalım.
- Yuvarlak fırın tepsimizi alalım, çok az sıvı yağ ilave ederek fırın tepsisini yağlayalım.
- Kek hamurunu yağladığımız kalıba eşit şekilde dökelim. Benim kullandığım tepsi 36 cm çapında. Dilerseniz
- Kek hamurunun üzerine her yerine gelecek şekilde bolca susam serpiştirelim.
- Önceden 170 derece ısıttığımız fırında alt üst fansız ayarda 35 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
- Altı üstü gayet güzel kızaran, içini çeken anne kekimiz hazır.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra kekimizi kareler halinde keserek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder