Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket patates mantı
- 1 kase yoğurt
- 500 gram kıyma
- 1 orta soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz karabiber kırmızı toz biber
Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantılarımızı haşlayalım ve soğuk sudan geçirelim.
- Tavamıza sıvı yağ, soğanı alıp kavuralım kıymayı ekleyelim.
- Ardından salça ve çok az su ilave edelim tuz ve baharatları ekleyelim.
- Ayrı bir tavada tereyağ ve kırmızı toz biberi eritelim.
- Orta boy bir tavaya 1-2 kaşık kadar tereyağımızı alalım.
- Mantıları ilave ederek bir kaç tur karıştıralım.
- Mantıları servis tabağına alıp önce yoğurt sonra kıymalı sos ardından da tereyağlı sosu ilave edelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder