Yöresel Yemek Eliböğründe (Yanyana) Tarifi

 

Yöresel Yemek Eliböğründe (Yanyana) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana yada (kuzu eti)
  • 20-25 adet arpacık soğan(yada iki adet kuru soğan)
  • 3 adet kırmızı biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • Arzuya bağlı kuyruk yağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik,kırmızı biber,karabiber,tuz 

    Yöresel Yemek Eliböğründe (Yanyana) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etleri kuş başı olarak doğrayalım.
  • Biberleri orta büyüklükte doğrayalım ,normal domates kullanacaksak orta büyüklükte doğrayalım.
  • Önce etleri sonra sebzeleri yan yana sıralı tepsiye yerleştirelim .
  • Orta kısmına sarımsağı yerleştirelim ,parçalayıp üzerinede serpiştirebiliriz.
  • Üzerine sıvı yağ ve baharatları çırpalım .
  • Sebze ve etlerin üzerine eşit dökelim.
  • 20 gram kadar kuyruk yağı kullanabiliriz.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ve folyoyla saralım.
  • 190 derece fırında ortalama 1 saat 1. 5 saat arası pişmeye bırakalım.
  • Not ;etlerim pişmez derseniz düdüklüde on dakika ön haşlama yapabiliriz. Orjinal tarifinde et haşlanmadan çiğ hazırlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder