3 Haziran 2022 Cuma

Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi

 

Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kedidili bisküvi
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağından bir parmak buğday nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket  sade krem şanti
  • Süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • Çilek

    Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tencerenin içerisine süt, şeker, nişastayı alalım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kaynayıp kıvam alan muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Muhallebiyi daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım, üzerini streçleyerek oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
  • Ardından üzerinden streci alalım ve içerisine krem şanti ekleyerek mikserle çırpalım.
  • Kedidillerini süte batırarak tabanını kaplayacak şekilde borcama dizelim.
  • Üzerine muhallebinin yarısını dökelim ve yayalım.
  • Küçük küçük doğradığımız çileklerinde yarısını döküp yaydıktan sonra kalan kedidillerini süre batırarak çileklerin üzerine dizelim.
  • Kalan muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökerek yayalım.
  • Çileklerin kalanını da muhallebinin üzerine yaydıktan sonra ceviz ya da fındık kırığı serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder