Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet kedidili bisküvi
- 750 ml süt
- 1 su bardağından bir parmak buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti
- Süt (bisküvileri ıslatmak için)
- Çilek
Çilekli Kedidili Bisküvili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tencerenin içerisine süt, şeker, nişastayı alalım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Kaynayıp kıvam alan muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Muhallebiyi daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım, üzerini streçleyerek oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
- Ardından üzerinden streci alalım ve içerisine krem şanti ekleyerek mikserle çırpalım.
- Kedidillerini süte batırarak tabanını kaplayacak şekilde borcama dizelim.
- Üzerine muhallebinin yarısını dökelim ve yayalım.
- Küçük küçük doğradığımız çileklerinde yarısını döküp yaydıktan sonra kalan kedidillerini süre batırarak çileklerin üzerine dizelim.
- Kalan muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökerek yayalım.
- Çileklerin kalanını da muhallebinin üzerine yaydıktan sonra ceviz ya da fındık kırığı serperek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder