Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (200ml)
İç harcı için;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı susam
Girit Böreği (Soğan Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; gerekli malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
- İç harcı için; kuru soğan yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda yumuşayana kadar soteliyoruz. Baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru 2 eşit bezeye bölüyoruz. İlk bezeyi yağlanmış tepsinin üzerinde elimizle yaklaşık 25 cm çapında acıyoruz (Yani borcamın en küçük boyutu)
- Üzerine iç harcı yayıp ve üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip diğer kalan bezeyi de açıp üzerine kapatıyoruz.
- Yumurta sarısını sürüp, bıçakla dilimliyoruz.
- En sonunda bolca susam serpip, öncede ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz (Alttan kontrol edin) afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder