5 Haziran 2022 Pazar

Teremyağ İle Lezzeti Katlanan Çikolatalı Fındıklı Enfes Kurabiye Tarifi

 

Teremyağ İle Lezzeti Katlanan Çikolatalı Fındıklı Enfes Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (Kurabiyeyi bol şekerli seviyorsanız 1 su bardağı)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı fındık içi (Ezilmiş olarak kullanacağız)
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata
  • 1 çay bardağı beyaz damla çikolata yada parçalanmış pul beyaz çikolata
  • Dolu dolu 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı elenmiş un

    Teremyağ İle Lezzeti Katlanan Çikolatalı Fındıklı Enfes Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Teremyağı eritip, toz şeker ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar mikserle karıştıralım.
  • Yumurtayı ekleyelim, pürüzsüz kıvam alana kadar tekrar karıştıralım.
  • Sürülebilir çikolata ve şekerli vanilini ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Bu aşamadan sonra mikseri devreden çıkarıp spatulayla devam edelim.
  • Kabartma tozu ve unu ekleyip spatulayla homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Hamurumuzun üzerine fındık ve çikolatalarımızı ekleyip karıştıralım.
  • Hamurumuzun üzerini streçleyip 1 saat buzdolabında dinlendikten sonra dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp, yuvarlak bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Görüntüsü güzel olsun diye üzerini bitter damla çikolata ve beyaz kırık pul çikolata ile süsledim. Bu tercihe bağlı nasıl isterseniz. 😊
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dk pişirelim. Soğuyunca tam kıvam alacaktır. Herkese afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder