15 Temmuz 2022 Cuma

El Açması Mekik Baklava Tarifi

 

El Açması Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 3,5 su bardağına yakın un

İç malzemesi kaymak için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik

Arası için;

  • İri dövülmüş ceviz, fındık, fıstık tercihinize bağlı (Ben ceviz kullandım)

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 dilim limon

Üzeri için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için;

  • 1 kase nişasta

    El Açması Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Kaymak için malzemeleri katı kıvam alana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Ceviz, fındık, fıstık olan iç malzemelerimizi iri kıyılmış şekilde hazırlayıp, kenara alalım.
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile buluşturalım ve beklemeye alalım. Hamur için tüm malzemeleri ekleyelim, ama unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletelim.
  • Bekleyen hamurumuzu bezelere ayıralım. İlk bezeyi nişasta yardımı ile olabildiğince ince açalım. Açtığımız hamuru oklavaya gevşek bir şekilde saralım ortaya doğru kenarlarından sıkıştırarak saralım.
  • Sık pile olacak şekilde hamuru açalım ortasına iki parmak aralıklarla ceviz ve kaymak harcı ekleyerek kenarlarından katlayalım. Tek tek keselim ve yağladığımız tepsiye dizelim.
  • Aynı işlemleri diğer bezelere yapıp tepsimizi dolduralım üzerine tereyağı ve sıvı yağı karışımı ekleyip, 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan baklavamızın üzerine soğumuz şerbeti dökelim. En as 3 saat kadar dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder