Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg tavuk kanat
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Fırında Soslu Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?
- Marine için uygun bir kaba yoğurt, zeytinyağı, salça, sarımsak, kekik, karabiber, tuz, kırmızı toz biberi alarak çırpma teli yardımı ile tüm malzemeyi çırpalım.
- Tavuk kanatları hazır olan sosun içerisine alalım, her yeri sosa bulanana kadar karıştıralım.
- Kabın üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat mümkünse 1 gece dinlendirelim.
- Fırın tepsisine ızgaraları yerleştirerek tavuk kanatları ızgaraların üzerine dizelim.
- Tavukları 200°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda güzelce kızaran tavuk kanatlarımızı fırından alalım ve servis edelim. Dilerseniz yanında bulgur pilavı, domates, biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder