Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr doğranmış mantar
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı sıcak su
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlar ve ince doğranmış biber 2 yemek kaşığı yağda, orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Mantarları ince ince doğrayabileceğiniz gibi orta büyüklükte de dilimleyebilirsiniz.
- Ardından tereyağı eklenir ve yağ eriyene kadar kavrulur.
- Yağ eridikten sonra salça da karışıma ilave edilir. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar diğer malzemelerle karıştırılarak kavrulur.
- Ardından bulgur eklenir ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavrulur.
- Malzemelerle iyice karıştırılan bulgura suyu, tuzu, baharatları eklenerek kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.
- Üzeri göz göz olup suyunu çekince altı kapatılır. Kapağın altına kağıt havlu yerleştirilerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
- Demini alan mantarlı bulgur pilavı karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder