2 Temmuz 2022 Cumartesi

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr doğranmış mantar
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı sıcak su

    Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar ve ince doğranmış biber 2 yemek kaşığı yağda, orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Mantarları ince ince doğrayabileceğiniz gibi orta büyüklükte de dilimleyebilirsiniz.
  • Ardından tereyağı eklenir ve yağ eriyene kadar kavrulur.
  • Yağ eridikten sonra salça da karışıma ilave edilir. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar diğer malzemelerle karıştırılarak kavrulur.
  • Ardından bulgur eklenir ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavrulur.
  • Malzemelerle iyice karıştırılan bulgura suyu, tuzu, baharatları eklenerek kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.
  • Üzeri göz göz olup suyunu çekince altı kapatılır. Kapağın altına kağıt havlu yerleştirilerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
  • Demini alan mantarlı bulgur pilavı karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder