25 Temmuz 2022 Pazartesi

İrmik Helvası Tarifi

 



Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kadar fıstık( arzuya göre artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı  su
  • 1 su bardağı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Süt şeker ve su bir küçük tencerrye alınır.
  • Sadece şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Tereyağını eritelim, içine sıvı yağ ekleyelim tereyağınjn yanmaması için fıstıkları koyalım ve ardından irmiği ekleyelim.
  • Fıstıkların rengi dönene kadar kavuralım.
  • Rengi döndükten sonra şerbet karışımınızı yavaş yavaş içine ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • İrmik suyunu çekip pilav gibi olduğundan ocaktan alalım.
  • Üzerine kağıt peçete serip tencere kapağını kapatın ve 20-30 dk kadar demlemeye bırakın.
  • Ardından servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder