Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kadar fıstık( arzuya göre artırabilirsiniz)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Nasıl Yapılır?
- Süt şeker ve su bir küçük tencerrye alınır.
- Sadece şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Tereyağını eritelim, içine sıvı yağ ekleyelim tereyağınjn yanmaması için fıstıkları koyalım ve ardından irmiği ekleyelim.
- Fıstıkların rengi dönene kadar kavuralım.
- Rengi döndükten sonra şerbet karışımınızı yavaş yavaş içine ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- İrmik suyunu çekip pilav gibi olduğundan ocaktan alalım.
- Üzerine kağıt peçete serip tencere kapağını kapatın ve 20-30 dk kadar demlemeye bırakın.
- Ardından servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder