Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 25-30 gram çikolata
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpürene kadar 5 dakika çırpılır.
- Sıvı malzemeler ilave edilir karıştırılır.
- Üzerine kuru malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.
- ❗Normal kek harcından baya cıvık oluyor kesinlikle bu aşamada daha fazla un ilave etmeyin.
- Yağlanmış borcama kek harcını dökelim ve tezgaha bir kaç kez vuralım.
- Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında (alt/üst ayarda) pişirmeye bırakalım. (30-35 dakika).
- Sos hazırlama; çikolata hariç bütün sos malzemelerini bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim kaynadıktan sonra kapatalım.
- Fırından yeni çıkmış keki keselim ve kürdan batırıp küçük delikler açalım.
- ❗Sosun yarısını sıcakken, sıcak keke dökelim.
- ❗Sosun diğer yarısına çikolata ekleyelim ve eritelim daha sonra kekin üzerine dökelim. Afiyet olsun
Sosu için;
Sosun yarısı için ;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder