15 Temmuz 2022 Cuma

Islak Kek Tarifi

 



Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • Sosu için;

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • Sosun yarısı için ;

      • 25-30 gram çikolata

        Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

      • Yumurta ve şeker köpürene kadar 5 dakika çırpılır.
      • Sıvı malzemeler ilave edilir karıştırılır.
      • Üzerine kuru malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.
      • ❗Normal kek harcından baya cıvık oluyor kesinlikle bu aşamada daha fazla un ilave etmeyin.
      • Yağlanmış borcama kek harcını dökelim ve tezgaha bir kaç kez vuralım.
      • Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında (alt/üst ayarda) pişirmeye bırakalım. (30-35 dakika).
      • Sos hazırlama; çikolata hariç bütün sos malzemelerini bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim kaynadıktan sonra kapatalım.
      • Fırından yeni çıkmış keki keselim ve kürdan batırıp küçük delikler açalım.
      • ❗Sosun yarısını sıcakken, sıcak keke dökelim.
      • ❗Sosun diğer yarısına çikolata ekleyelim ve eritelim daha sonra kekin üzerine dökelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder