12 Temmuz 2022 Salı

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi

 



Kapalı Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1’er tatlı kaşığı tuz, şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

Mayayı açmak için:

  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Karabiber, pul biber, kekik ve tuz

    Kapalı Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce mayayı açmak için bir su bardağına maya, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı ılık suyu alıp karıştıralım 5 -10 dakika bekleyelim.
  • Maya gelince yumurta, şeker, süt, tuz ve zeytin yağını ekleyelim karıştıralım.
  • Ardından maya ve unu ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
  • Ardından üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekletelim.
  • Hamurun mayalanmasını beklerken iç harcını hazırlayalım.
  • Kıymayı tavamıza alıp suyu salana kadar kavuralım.
  • Sıvı yağı ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
  • Ardından ince ince doğradığımız soğan ve biberi ekleyelim.
  • Soğanlar kendini salınca domatesleri ekleyelim.
  • Ardından salça ve sarımsakları ekleyelim.
  • Son olarak baharatları da ekleyip 1-2 dakika kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Bekleyen hamurumuzu küçük bezeler kopartarak merdane yardımıyla istediğimiz büyüklükte pide şeklinde açalım.
  • 1. 5 yemek kaşığı harcımızdan açtığımız hamurun ortasına koyup yayalım.
  • Kenarlarını ortada birleştirelim ve kapatalım ( fotoğraflarda göründüğü gibi).
  • Tüm hamurumuza aynı işlemi uygulayalım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder