Kaynar Sulu Kek (Nemli Topkek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 3 su bardağı un
İsteğe bağlı
- Fındık, damla çikolata
Kaynar Sulu Kek (Nemli Topkek Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek kalıbı katı yağ ile yağlanarak buzdolabına kaldırılır.
- Şeker kaynar su ile eriyene kadar çırpılır.
- Yumurtalar eklenir ve köpürtülür. Sıvıyağ eklenir. Karbonat sirkeyle kabartılır harca eklenir.
- Kakao eklenir un ,kabartma tozu, vanilya elenerek eklenir.
- Kek harcının 1/3 u dolaptan çıkarılan kalıba dökülür.
- Kalan harca fındık ve damla çikolata eklenerek kalıba dökülür.
- Önceden ısınmış fırında 170 ° 45-60 dakika kürdan testi yaparak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder