Kremalı Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı un
- 100 ml krema (yarım kutu)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
- 1 su bardağı fındık
- 4 adet muz
Kremalı Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tencereye sütü alalım.
- Üzerine şeker, un, yumurta, sıvı kremayı alarak güzelce karıştıralım. Kaynayıp koyulaşana kadar muhallebimizi pişirelim.
- Kaynadıktan sonra üzerine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım, ayrı bir kaba aktaralım ve üzerini muhallebiye değecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakalım. Bu şekilde daha hızlı soğuyacaktır.
- Rondomuza bisküvi ve fındıkları alarak un formuna gelene kadar rondoyu çalıştıralım.
- Soğuyan muhallebimizi alarak 1-2 dakika daha mikserle çırpalım.
- Ardından servis edeceğimiz kase ya da kavanozların dibine hazırladığımız bisküvili karışımdan dökelim. Güzel durması için kaşığın arka tarafı ile düzeltelim.
- Üzerlerine muhallebiden boşaltalım ve tekrar kaşığın arkası ile düzelttikten sonra muz dilimlerinden yerleştirelim.
- Tekrar sırası ile muhallebi ve bisküviden koyduktan sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda dinlenen muzlu magnolialarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder