1 Temmuz 2022 Cuma

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 9 adet kakaolu petibör bisküvi

Üzeri için :

  • Çikolata sosu

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize koyup karıştırın.
  • Ardından ocağa koyup koyu kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
  • Kek kalıbınızı ıslatıp (merak kalıp kullanacaksanız streç flimle kaplayın )irmikli muhallebinin tamamını içine boşaltın ve spatula veya kaşık yardımıyla üzerini düzleyin.
  • Bisküvileri kenar kısımlardan başlayarak muhallebinizin dibine doğru sırayla batırın.
  • Ardından irmik tatlınız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.
  • Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
  • Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile hazırlayıp tatlımızın üzerine dökelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder