Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 9 adet kakaolu petibör bisküvi
Üzeri için :
- Çikolata sosu
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İrmiği, şekeri, sütü ve hindistan cevizini tencerenize koyup karıştırın.
- Ardından ocağa koyup koyu kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
- Kek kalıbınızı ıslatıp (merak kalıp kullanacaksanız streç flimle kaplayın )irmikli muhallebinin tamamını içine boşaltın ve spatula veya kaşık yardımıyla üzerini düzleyin.
- Bisküvileri kenar kısımlardan başlayarak muhallebinizin dibine doğru sırayla batırın.
- Ardından irmik tatlınız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.
- Soğuyan irmik tatlınızı servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
- Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile hazırlayıp tatlımızın üzerine dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder