18 Temmuz 2022 Pazartesi

Künefe Tarifi

 



Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf (Ben suntat markasını kullandım)
  • 3 paket mozzarella
  • 250gr tereyağ

Şerbet için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Biraz limon suyu

    Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker ve suyu güzel karıştırıp ocağa koyuyoruz. Ben 15 dakika kaynatıp limon suyu katıktan sonra bir 5 dakika daha kaynatıp altını kapattım.
  • Kadayıfı ambalajında çıkarttıktan sonra biraz dinlendiriyoruz. Sonra hepsini küçük kesiyoruz ve erittiğimiz tereyağı ekleyip iyice harmanlıyoruz.
  • Ben künefe tabakları kullandım ama büyük borcum içindede olur.
  • Bir kat kadayıf serip 3 parça mozzarella koyup tekrar kadayıf üstüne koyup bastırıyoruz.
  • Diğer tabaklarıda aynı işlemleri yapıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir. Dikkatli pişirelim fırınlar farklı pişiyor.
  • Piştikten sonra biraz bekledikten sonra soğuk şerbet gezdirilir ve kaymak ve çam fıstığı ile süsleye bilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder