Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kıyma Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil ve kırmızı biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Soğanı da küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Kavurmak için uygun bir tavaya veya tencereye kıymayı alalım. Kısık ateşte kaşığın arka tarafı ile kıymaları ezerek kavurmaya başlayalım.
- Kıymaların rengi döndüğünde ve tane tane olduklarında zeytinyağını gezdirerek ilave edelim.
- Ardından doğradığımız soğan, yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave edelim. Sarımsağı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Pişen kıyma kavurmamızı ocaktan alalım. Servis tabaklarına paylaştırarak veya tavayla birlikte servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder