Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı (Közlenmiş)
- 4 adet kırmızı kapya biber (Közlenmiş)
- 2 adet domates
- 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
- Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Manca (Köz Patlıcan Biber Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberleri fırında veya közmatikte ya da imkanınız varsa gerçek kor üzerinde, ki en nefis öyle olur, közleyin. Birkaç tane yeşil biber de közleyebilirsiniz, ben bu seferlik eklemedim. Eğer bostan patlıcanı yerine normal patlıcan kullanacaksanız 3 adet kullanabilirsiniz.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve bir çimdik tuz ile ayrı bir tabakta ovun. Güzelce ovduktan sonra bir süzgeç içerisine alarak sudan geçirin. Bu işlemle soğanlarınızın acılığı gitmiş olacak.
- Sarımsağı havanda bir çimdik tuz ile iyice dövün.
- Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyarak, kesme tahtasında bıçakla küp küp kıyın.
- Domateslerin kabuklarını soyarak, küp küp doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
- Tüm malzemeleri (patlıcan, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, domates) uygun bir kapta, bir araya getirin.
- Sirke, zeytinyağı ve tuz ilavesini yapın ve salatanızı servis tabağına alın. Sirke, zeytinyağı ve tuz miktarlarını damak zevkinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
Trakya yöresinden çok nefis bir salata çeşididir manca. Başlangıçta da belirttiğim gibi, hele ki bir de patlıcan ve biberler gerçek ateşte közlenirse, içlerine sinen o köz kokusuyla salatanın lezzeti ikiye katlanır ama her haliyle çok nefis bir lezzettir, sarımsak ve sirke de olmazsa olmazıdır ve harika yakışır.
Denerseniz eğer, favori salatalarınızdan biri haline geleceğine eminim. 😉
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder