Nutellalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı nutella (sarelle vs)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bolca ceviz (ya da fındık)
Nutellalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın ve köpük köpük olana dek güzelce çırpın.
- Sıvı yağ, süt ve nutellayı da ekleyerek çırpma işlemini sürdürün.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyin ve bu karışımı kek harcına azar azar ilave edin. Bir spatula yardımıyla kek harcını kenardan orta kısımlara doğru güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına aktarın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
- Pişen keki soğuduktan sonra kalıptan çıkartın, dilimleyin ve sevdiklerinizle paylaşın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder