1 Temmuz 2022 Cuma

Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

 

Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık süt (500 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6,5 – 7 su bardağı un

    Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Pamuk poğaça için yoğurma kabına, süt, şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurta akını alarak şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz koyulaştıktan sonra spatulayı bir kenara bırakalım ve elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Güzelce toparlanan hamurumuz hazır. Hamurun üzerini streç filmle kapatalım,
  • Üzerine temiz bir örtü örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda streç filmi çıkaralım ve hamurun havasını aldıktan sonra hamuru tezgaha alarak şöyle bir tekrardan toparlayalım.
  • Bir bıçakla ya hamur kesici yardımıyla hamuru önce iki eşit parçaya ardından yine her parçayı eşit olmasına dikkat ederek 16 parçaya bölelim.
  • Elde ettiğimiz her bir hamur parçasını hafif unlanmış zeminde içe doğru toparlayalım.
  • Ardından yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Hamurlarımızı yuvarlayarak beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını çırparak bir fırça yardımıyla sürelim.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine susam serpelim. Poğaçalarımızı 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar fansız ayarda 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder