18 Temmuz 2022 Pazartesi

Parmak Yedirten Fasulye Tava Tarifi

 



Parmak Yedirten Fasulye Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasülye
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fasulyeyi haşlamak için

  • Yeterli miktarda su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir tencereye yeterli oranda suyu dolduralım içine bir çay kaşığı tuz ilave ederek suyu kaynatalım.
  • Fasulyeleri uzun keselim ve kaynamış suya ilave edelim haşlamaya bırakalım.
  • Haşlanmış fasulyelerin suyunu süzelim soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim soğanları doğrayalım çok az soteleyelim,biberlerleri doğrayalım soğanla birlikte soteleyelim.
  • Bir kaseye fasulyeleri alalım kavrulmuş soğan ve biberleri ilave edelim unu ekleyelim.
  • Bir adet yumurtayı çırpalım ilave edelim bütün malzemelerin hepsini ilave edelim çok iyi harmanlayalım.
  • Bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağ ilave edelim.
  • Bir yemek kaşığı mısır unu ekleyip çok az kavuralım fasulyeli harcı tavaya alalım.
  • İyice bastıralım kapağı kapalı bir süre altı hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Bir tabak yardımıyla ters çevirelim,
  • Tavaya tekrar iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim ve aynı şekilde diğer tarafını da pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder