Parmak Yedirten Fasulye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasülye
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Fasulyeyi haşlamak için
- Yeterli miktarda su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye yeterli oranda suyu dolduralım içine bir çay kaşığı tuz ilave ederek suyu kaynatalım.
- Fasulyeleri uzun keselim ve kaynamış suya ilave edelim haşlamaya bırakalım.
- Haşlanmış fasulyelerin suyunu süzelim soğumaya bırakalım.
- Uygun bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim soğanları doğrayalım çok az soteleyelim,biberlerleri doğrayalım soğanla birlikte soteleyelim.
- Bir kaseye fasulyeleri alalım kavrulmuş soğan ve biberleri ilave edelim unu ekleyelim.
- Bir adet yumurtayı çırpalım ilave edelim bütün malzemelerin hepsini ilave edelim çok iyi harmanlayalım.
- Bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağ ilave edelim.
- Bir yemek kaşığı mısır unu ekleyip çok az kavuralım fasulyeli harcı tavaya alalım.
- İyice bastıralım kapağı kapalı bir süre altı hafif kızarana kadar pişirelim.
- Bir tabak yardımıyla ters çevirelim,
- Tavaya tekrar iki yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim ve aynı şekilde diğer tarafını da pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder