Pişi (Kabartma Tozu İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5-3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt(sulu ev yoğurdu)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar ılık su
- Yarım çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Pişi (Kabartma Tozu İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba un, tuz, kabartma tozu, sirke, sıvı yağ ve yoğurdu alalım.
- Azar azar suyu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru güzelce yoğurup yaklaşık 15-20 dk kadar dinlendirelim.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
- İnce olmayacak şekilde oklava veya merdane ile açalım.
- Hamur kesici ile kare kare kesip kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartalım.
İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Aşırı lezzetli ve kolay oluyor afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder