Malzemeler
- 5 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Ezme için öncelikle domatesi bir kaç parçaya keselim ve rondoya alalım.
- Ardından kapya biber ve yeşil biberin de çekirdeklerini temizledikten sonra rondoya alalım.
- Üzerine sarımsakları ve soğanı da alarak tüm malzemeler güzelce parçalanana kadar rondoyu çalıştıralım.
- Hazır olan karışımımızı süzgece alalım ve suyu gidene kadar 10-15 dakika kadar süzgeçte bekletelim. Dilerseniz üzerine bir kaşık ile bastırarak suyunun gittiğinden emin olabilirsiniz.
- Uygun bir kaseye domates salçasını, biber salçasını, tuz, pul biber, kuru nane, sumak ve zeytinyağını alarak tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım.
- Daha sonra suyunu süzdüğümüz sebzelerimizi ve ince kıydığımız maydanozu üzerine ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan ezmemizi servis tabağına alalım, üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder