Malzemeler
- 10-12 tane küçük patates
- 1 kaşık tereyağı
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Kekik
- Kıyılmış maydanoz
- Kıyılmış taze soğan
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
- Tavaya tereyağı ve zeytinyağı alınarak eritilir.
- Üzerine rendelenmiş sarımsak ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
- Daha sonra haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesler eklenerek 4-5 dk kavrulur.
- Altını kapatmadan önce kıyılmış maydanoz ve soğan eklenir karıştırılır.
- En son rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve kapağı kapatılarak kaşarlar eritilir.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İster kahvaltıya isterseniz de et balık yemeklerinin yanına çok güzel yakışıyor. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder