19 Temmuz 2022 Salı

Tavada Soslu Patates (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tarifi

 

Malzemeler

  •  10-12 tane küçük patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Kıyılmış maydanoz
  • Kıyılmış taze soğan
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
  • Tavaya tereyağı ve zeytinyağı alınarak eritilir.
  • Üzerine rendelenmiş sarımsak ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
  • Daha sonra haşlanmış ve kabukları soyulmuş patatesler eklenerek 4-5 dk kavrulur.
  • Altını kapatmadan önce kıyılmış maydanoz ve soğan eklenir karıştırılır.
  • En son rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve kapağı kapatılarak kaşarlar eritilir.
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İster kahvaltıya isterseniz de et balık yemeklerinin yanına çok güzel yakışıyor. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder