15 Temmuz 2022 Cuma

Tuzlu Kek (Sebzeli Kek) Tarifi

 



Tuzlu Kek (Sebzeli Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet rendelenmiş orta boy havuç
  • 2 dal ince doğranmış yeşil soğan
  • 2 orta boy küçük küp doğranmış patates (Çiğ)
  • İnce kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Susam

    Tuzlu Kek (Sebzeli Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve yoğurdu tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ, küp küp doğranmış patates, dereotu, taze soğan, rendelenmiş havuç, rendelenmiş kaşar peynir, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  • Pişirme kağıdı serili küçük boy yuvarlak borcama kek hamurumuzu boşaltıyoruz.
  • Üzerine susam serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder