Malzemeler
Alt muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1,5çay bardağı şeker
- 1,5 dolu çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Piştikten sonra
- 200 gram labne
- 1 poşet toz şanti
Vişne sosu için
- 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
Nasıl Yapılır?
- İlk önce vişneli sosumuzu yapalım. Sos için nişasta hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynatalım. Suyunu salıp az yumuşayan vişneye çok az su ile açtığımız nişastayı ekleyelim. Devamlı ve dikkatli şekilde birkaç dk kaynatalım.
- Kıvam alan sosumuzu soğumaya alalım. Muhallebisi için, nişasta un şeker ve sütü tencereye alalım. Devamlı karıştırarak kaynatalım ve pişirelim.
- Pişirdiğimiz muhallebiyi ara ara karıştırarak soğutalım. Soğuyan muhallebiye labne ve kremşantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- İster kaseye ister sunum tabaklarımıza önce muhallebiden sonra üzerine vişneli sostan ekleyelim. Birkaç saat dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz (Ben 1 gece beklettim) Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder