7 Ağustos 2022 Pazar

Çikolatalı Örgü Çörekler Tarifi

 

Malzemeler

Hamur için:

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 4 yemek kaşığı  tereyağı (65 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı şeker ( 100 gram)
  • İsteğe bağlı vanilya aroması
  • 4,5 su bardağı  un (500 gram)

Sürmek için:

  • Çokomel, reçel vs.
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı süt
  • File badem, fındık vs.

Dekor için:

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • Cezveye sütü ve tereyağını koyun ve kısık ateşte hafif ısıtın (eli yakmayacak).
  • Yoğurma kabına tüm malzemeleri ve sütü ekleyip 10 dk yoğurun.
  • Hamur ne kadar yoğurulursa o kadar iyi elastik hafif yapışan dokuda olacak.
  • Poşetle kapatıp 40 dk mayalandırın.
  • Hamuru tekrar hafifce yoğurup havasını alın ve unlanmış tezgaha koyun.
  • Merdaneyi de unlayıp hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
  • Üzerine çikolata sürün ve bir kenarını ortasına doğru katlayın.
  • Diğer yarısınıda onun üzerine katlayın ve hamuru hafif uzunlamasına açın.
  • 3-4 parmak kalınlığında 9-12 parçaya kesin.
  • Her parçaya 3 cizik atın ama tam yukarısından kesmeyin ve örgü şeklinde birleştirin.
  • Kesilmemiş yerinden başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye açık yeri alta gelecek şekilde koyun.
  • Tekrar poşet ile örtüp 15 dk dinlendirin.
  • Fırını 170 dereceye getirin.
  • Yumurta sarısına biraz süt ekleyip çöreklerin üzerine sürün ve dileyen file badem, fındık vs serpebilir.
  • 25 dk güzelce kızarana dek pişirin.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder