17 Ağustos 2022 Çarşamba

İçi Dolgulu Tost Ekmeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 15 tane tost ekmeği
  • 500 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Bulamak için:

  • Un
  • Yumurta
  • Galeta unu

Ekmekleri yapıştırmak için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • Su

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

️️Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı: tavanın içerisine sıvı yağ koyup kıymayı kavuralım.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Soğanlar renk aldıktan sonra küçük doğradığımız biberleri, havuç ve domatesi ilave edelim.
  • En son salça ve baharatları ilave edip biraz daha kısık ateşte pişirelim.
  • Tost ekmeklerini kenarı olmadan alın yoksa kesmek zorunda kalırsınız. Oklava yardımıyla tost ekmeklerini inceltelim.
  • Bir kenarına un ve su karışımı sostan sürelim ve külah şeklinde saralım.
  • Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa tostu bulayalım.
  • Kızgın yağda arkalı öğünlü kızdıralım.
  • Kızaran tostlarımızın içerisine kıymalı harçtan doldurup üzerine ister kaşar peyniri ister maydanoz veya öylece servis edebilirsiniz.
  • 💖Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder