Malzemeler
- 450 gr beyaz un
- 280 ml ılık süt
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gr yumuşak tereyağ (ben tuzlu tereyağ kullandım)
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- 4 gr maya
Nasıl Yapılır?
- Mutfak terazimizde tartarak tüm malzemeleri kaselere hazırlayalım.Ekmek haznemize malzemeleri şu sırada ekleyelim: süt, tereyağ, yoğurt, tuz, şeker, un ve en son maya.
- Ekmek haznemizi makinemize yerleştirip, 10. Cu programa getirelim. Bu “yoğurma” programında hamuru hem yoğurup hemde mayalayacaktır. Program süresi 1saat 40dk.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru unlu tezgahımıza çıkaralım. Karıştırma aparatlarını bu aşamada çıkarabiliriz.
- Hamurumuzu hafifçe toparlayıp 4 eşit parçaya bölelim.
- Merdane yardımı ile bezelerimizi biraz açıp dikdörtgen şekline getirelim, çok ezmeden açalım.
- Açtığımız hamuru sıkı bir şekilde saralım, sonra dikine çevirip tekrar saralım. Sardığımız hamuru ekmek haznemize sıralayalım.
- Bezelerin hepsini sardıktan sonra ekmek haznesini tekrar makinemize yerleştirelim ve 40dk daha mayalanması için bekleyelim.
- Hamurumuzun büyüklüğü iki katına çıkınca 14 numara – “pişirme” programına getirelim, pişirme seviyesini “orta” seçelim, pişirme süresini 40dk’a düşürelim ve ekmeğimizi pişirelim.
- Piştikten sonra 15dk makinenin içinde ekmeğimiz dinlensin.
- Ekmeğimizi haznesinden çıkaralım ve temiz mutfak havlumuza sarıp, soğuyana kadar bekleyelim.
Bu ekmek, ekmek yapma makinesinde yapılan diğer ekmekler gibi tok bir ekmek değil, yumuşacık pofuduk ve çok lezzetli bir ekmektir.Bu tarifi deneyenlere afiyet, bal, şeker olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder