Küçük Borcamda Ağlayan Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üst katı için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk su veya süt
  • Çikolata sosu

    Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Ardından sütünü ekleyip karıştırın.
  • Eleyerek kakao, un, vanilin ve kabartma tozunu ilave edin tekrar çırpın.
  • Yağlanmış 28-19cm borcama harcı döküp önceden ısınmış 160 derecede yarım saat kadar kontrollü pişirin.
  • Pişen kekin üstüne 1 su bardağı sütü gezdirin.
  • 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt veya su ile kıvam alana kadar çırpın kekin üzerine eşit şekilde yayın ve buzdolabına kaldırın.
  • Sonra çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın ve soğuyunca krem şantinin üstüne gezdirin.
  • Pastanızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...