Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üst katı için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk su veya süt
- Çikolata sosu
Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Ardından sütünü ekleyip karıştırın.
- Eleyerek kakao, un, vanilin ve kabartma tozunu ilave edin tekrar çırpın.
- Yağlanmış 28-19cm borcama harcı döküp önceden ısınmış 160 derecede yarım saat kadar kontrollü pişirin.
- Pişen kekin üstüne 1 su bardağı sütü gezdirin.
- 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt veya su ile kıvam alana kadar çırpın kekin üzerine eşit şekilde yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Sonra çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın ve soğuyunca krem şantinin üstüne gezdirin.
- Pastanızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder