9 Ağustos 2022 Salı

Mayasız Peynirli 10 Dakika Poğaçası (Buzluk Poğaçası) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (250ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5- 4 su bardağı un

İçine:

  • 200 gram peynir
  • Çeyrek demet dere otu

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Kaseye yoğurt, yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta (bir tanesinin sarısını ayırın), sirke, kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  • Üzerine tuz ve elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve 5 dakika yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamura elle bastırılır ve çay tabağı büyüklüğünde genişletilir.
  • İçine peynir doldurulur. Kenarları ortaya getirilerek birleştirilir ve tekrar yuvarlanır.
  • 4. Yuvarlanan hamurlar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür.
  • Önceden ısıtılan 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun 🌸.
  • Not: buzluk için kullanmak isteyenler pişirdikten sonra buzluğa koyabilir. Tüketirken oda sıcaklığına gelmesini bekleyip tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder